Ψάχνετε για μαθήματα Αγγλικών; Δείτε γιατί το Skype English είναι η καλύτερη λύση

Ψάχνετε για μαθήματα Αγγλικών; Δείτε γιατί το Skype English είναι η καλύτερη λύση

Πως θα μάθετε εύκολα και σωστά Αγγλικά με το Skype English

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών και ειδικά των Αγγλικών, είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό προσόν στο βιογραφικό μας που ίσως να μας βοηθήσει να βρούμε δουλειά μια μέρα. Όταν μαθαίνεις μία ξένη γλώσσα, οι ορίζοντες σου διευρύνονται. Πέρα από την ίδια τη γλώσσα, μαθαίνεις και πολλά για τη κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα του λαού που τη μιλάει. Η γνώση σου γύρω από τον κόσμο και όσους ζουν σε αυτόν, μεγαλώνει και γίνεσαι καλύτερος και σοφότερος άνθρωπος.

Μπορεί λοιπόν να γνωρίζουν σχεδόν όλοι τόσο τα πρακτικά όσο και τα πιο έμμεσα οφέλη της εκμάθησης ξένων γλωσσών, αλλά συνήθως επιλέγουμε να μην προχωρήσουμε σε αυτήν. Ο λόγος γι’ αυτήν την επιλογή είναι απλός: έλλειψη χρόνου. Το να μάθεις μία ξένη γλώσσα είναι κάτι που απαιτεί χρόνο, κάτι που όσο μεγαλώνουμε – περίπου όταν φθάνουμε στην ηλικία του Λυκείου – αρχίζει να γίνεται όλο και πιο σπάνιο και πιο πολύτιμο. Έτσι, αρκούμαστε σε μια βασική γνώση της ξένης γλώσσας, απλά και μόνο για να μπορέσουμε να τη προσθέσουμε στα προσόντα μας στο βιογραφικό μας.

Πλέον όμως, οι νέες τεχνολογίες όπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το internet, που πλέον βρίσκονται σε κάθε σπίτι, μπορούν να το αλλάξουν αυτό και να μας βοηθήσουν να μάθουμε πραγματικά μία γλώσσα. Αυτό ακριβώς σκέφτηκε και η έμπειρη καθηγήτρια Αγγλικών όταν δημιούργησε την σελίδα skypenglish μαθήματα Δήμητρα Πετκάκη.

Τι είναι το Skype English;

Με απλά λόγια, είναι η εκμάθηση Αγγλικών μέσω ειδικά σχεδιασμένων ιδιαίτερων μαθημάτων που θα γίνονται μέσω internet και συγκεκριμένα με την εφαρμογή Skype. Με άλλα λόγια, πρόκειται για έναν πραγματικά πρωτοποριακό τύπου ιδιαίτερου μαθήματος, για τον οποίο δεν απαιτείται η μετακίνηση του μαθητή αλλά ούτε και της καθηγήτριας, κάτι που έχει τεράστια οφέλη για όλους τους εμπλεκομένους στην διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης. Ας δούμε τα μεγαλύτερα από αυτά:

1: Μια πραγματικά προσωπική και μοναδική εμπειρία μάθησης

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που έχει ένα ιδιαίτερο μάθημα, είναι το γεγονός ότι στην ουσία αποτελείται μόνο από τον καθηγητή και τον μαθητή. Η απουσία άλλων μαθητών, σημαίνει ότι ο καθηγητής δεν θα πρέπει να βρει κάποιον κοινό παρονομαστή όσον αφορά τις ικανότητες, τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών του, γύρω από τον οποίο και θα πρέπει να οργανώσει και να κάνει το μάθημα του. Με άλλα λόγια, η διαδικασία μάθησης θα προσαρμόζεται ακριβώς στις ανάγκες, το επίπεδο, τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα του κάθε μαθητή.

2: Εξοικονόμηση χρόνου

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για έναν μαθητή ξένων γλωσσών, ασχέτου ηλικίας, είναι η μετάβαση από και προς το φροντιστήριο, καθώς απαιτεί χρόνο, ειδικά αν το εάν λόγω φροντιστήριο απέχει πολύ από το σπίτι του. Το πρόβλημα αυτό επηρεάζει και τους γονείς σε περίπτωση που έχουν μικρά παιδιά τα οποία και θα πρέπει να πηγαίνουν στο φροντιστήριο και να τα επιστρέφουν σπίτι σχεδόν σε καθημερινή βάση. Τα μαθήματα μέσω Skype γίνονται αποκλειστικά μέσω υπολογιστή, οπότε δεν χρειάζεται ούτε του μαθητή αλλά ούτε και τους καθηγητή, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει και περισσότερο χρόνο για τη σωστή προετοιμασία του μαθήματος.

3: Χρήση σύγχρονου και διαδραστικού διδακτικού υλικού.

Τα εγχειρίδια εκμάθησης ξένων γλωσσών συχνά δεν είναι και τα πιο «συναρπαστικά» βιβλία και δεν καταφέρνουν με τα θέματα και τον τρόπο γραφής τους να τραβήξουν και να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών, ειδικά αν είναι νεαροί. Το πρόβλημα αυτό υπάρχει φυσικά και για τους μεγαλύτερους ή και τους ενήλικες μαθητές, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των εγχειριδίων για αρχάριους ή για μαθητές επιπέδου «Lower» και κάτω, έχουν γραφεί για παιδιά μικρής σχετικά ηλικίας ή νεαρούς εφήβους. Δεδομένου ότι τα μαθήματα μέσω Skype γίνονται με τη χρήση Η/Υ, ο καθηγητής μπορεί να επιστρατεύσει πολλά μέσα για να κάνει το μάθημα πιο ευχάριστο κι ενδιαφέρον για τον κάθε μαθητή. Μπορεί να χρησιμοποιήσει διαδραστικό διδακτικό υλικό με multimedia που να περιλαμβάνει βίντεο και παιχνίδια ή ακόμη και να «στείλει» τον μαθητή να διαβάσει κείμενα ή να παρακολουθήσει οπτικοακουστικό περιεχόμενο κατευθείαν σε sites με θέματα που τον ενδιαφέρουν.

Αυτά δεν είναι παρά μόνο λίγα από τα οφέλη του Skype English. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα ή αν θέλετε να πάρετε μια καλύτερη εικόνα για το μάθημα και τη μέθοδο διδασκαλίας, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το site και να κανονίσετε ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα! Μήπως λοιπόν έφθασε η ώρα να μάθετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Αγγλικά;